vineri, 23 februarie 2024

Razboiul soriceilor si secretele lui.

Azi, sunt fix 2 ani de când Rusia a invadat Ucraina. Deși nega vehement anterior zilei de 24 februarie o invazie a Ucrainei războiul s-a pornit peste noapte și ne-a răpit liniștea și preocupările cotidiene. Invazia Rusiei a fost cu scopul clar și precis de a anexa anumite teritorii sub pretextul că acele zone populate în majoritate de cetățeni rusi care își doresc alipirea la Federația Rusă. Cred ca și prin SUA sunt comunități întregi de rusi sau prin UK comunități imense de indieni sau de ce nu și prin România exista o comunitate importantă de chinezi și nu mai vorbim de cea maghiară. Dacă aceste comunități doresc să se unească cu țările lor de care aparțin ca naționalitate; ce facem?

La izbucnirea acestui război NATO, UE, SUA și alte puteri democratice nu au stat cu mana în sân și au luat poziție de apărare a Ucrainei prin impunerea de sancțiuni economice Rusiei și prin sprijinirea cu echipament militar a Ucrainei. Toate acestea cu scopul clar și precis ca Ucraina să-și păstreze granițele. De ce?

Oare dacă Rusia revindeca o regiune din Nordul Mongolei sau din Nordul Kazahstanului ba chiar și din Nordul Ucrainei existau aceleași reacții din partea marilor puteri? NU!

Stam în fața modificării hărților GEOPOLITICE și GEO-STRATEGICE, la ora actuala în lume exista o singura putere mondiala <SUA> care este sprijinită militar de NATO și politic de UE. SUA este puterea numărul 1 maritimă, dar fără capete de pod pe contenite SUA rămâne doar o putere regional-maritimă. 

Cu cât SUA au accesul mai îngrădit la Eurasia cu atât îi scade puterea mondiala câștigată odată cu dezmembrarea URSS. Pană atunci putere mondială era bipolară și cu riscuri majore de izbucnire a unui război nuclear. Rolurile geo-strategice cheie în actuala configurație mondiala le au Franța, Germania, Rusia, China și India (UK, Japonia sau Indonezia nu au un rol cheie). Iar Ucraina, Azerbaidjanul, Coreea de Sud, Turcia și Iranul sunt pivoții geopoliticii stabile. Fără Ucraina, Rusia a încetat în a mai fi un imperiu, și nu este nevoie de întreaga Ucraină pentru ca Rusia să revină la statutul de imperiu și să reintre în bipolarismul puterii mondiale.

Din păcate sunt cetățeni ai SUA, sunt cetățeni și ai altor state ale Eurasiei și implicit și de prin Romania care în fuga lor după "putere" și crezându-se mari "ultranaționaliști", "extremiști", "anti-americani", "anti-globalizare", "anti-UE" ... "ANTI-TOT" acestia condamnă susținerea Ucrainei și probabil își doresc reîntoarcerea sub cizma stalinistă.

Pentru ei Stalin nu a fost un criminal, probabil l-au găsit ca fiind un "salvatore della patria rumena", asa cum nici pe Putin nu-l vad ca pe un criminal, și îl percep doar ca pe un salvator al rușilor de prin Ucraina. Sa nu ajungă Putin să-și dorească să salveze rusii de prin Romania. Sa vezi atunci distracție cu militanți alde aiSOS si hAUR. Să vezi cum vor da fuga la arme să apere țara de tăvălugul Z.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu